POHOD PO JEVNIŠKI KROŽNI POTI OB KRAJEVNEM PRAZNIKU KS JEVNICA – nedelja, 21. januar 2024

V nedeljo, 21. januarja 2024 zjutraj se bomo prvič podali na pohod okoli  KS Jevnica, s katerim bomo povezali vsa naselja naše krajevne skupnosti od Jevnice, Zgornje Jevnice do Golišč in Kresniških Poljan.

Organizatorji iz vrst odbora za Jevniško krožno pot pri ŠD Jevnica, v sodelovanju s Planinskim društvom Litija, vabijo vse krajanke in krajane, da se jim pridružijo. Pohod bo voden, k udeležbi pa so vabljeni tudi krajani sosednjih občin Dol pri Ljubljani, Mestne občine Ljubljana in Šmartna pri Litiji, kakor tudi drugi zainteresirani pohodniki, člani PD Litija in drugi.

Organizatorji bodo pripravili tri različno dolge trase:

  1. JEVNIŠKA KROŽNA POT – CELOTNA POT
    Jevnica-Slapnica-Mala noga-Janče-Dolga noga-Vodno zajetje-Kamplov hrib-Golišče-Kresniške Poljane-Jevnica (21 km, 5 ur in pol, 400 m višinske razlike)
  2. ZAHODNI DEL JEVNIŠKE KROŽNE POTI
    Jevnica-Slapnica-Mala noga-Janče-Dolga noga-Vodno zajetje-Kamplov hrib-Golišče-Jevnica  (17 km, 4 ure, 400 m višinske razlike)
  3. VZHODNI DEL JEVNIŠKE KROŽNE POTI
    Jevnica-Kresniške Poljane-Golišče-Jevnica  (11 km, 3 ure, 400 m višinske razlike)

Pohod po celotni poti se bo pričel ob 8.00, zbor pohodnikov pa bo ob 7.30 pred Športnim domov Jevnica, izpred katerega se bodo na pot odpravili tudi vsi tisti, ki se bodo odločili za nekaj krajšo zahodno oziroma še krajšo vzhodno pot, s tem da se bodo slednji zbrali ob 08.00, na pot pa se bodo podali ob 8.30.

Prijave so zaželene vnaprej, sicer pa na zbornem mestu.

Kotizacija za pohodnike  znaša 10 eur.  Za udeležence bodo organizatorji ob trasi JKP pripravili malico, okrepčilo in na koncu enolončnico.

Informacije in prijave: jani.jerant@siol.net; 041 616 891, za vse poti JKP
Vodja po celotni JKP: Jure Godec/Matjaž Podvez
Vodja po zahodnem delu JKP: Bruno Rusjan/Ciril Nagode
Vodja po vzhodnem delu JKP: Brane Zupančič/Darko Resnik

 

Prikaz trase Jevniške krožne poti