POHOD PO JEVNIŠKI KROŽNI POTI 2024

Pohod po Jevniški krožni poti, ki je bil letos organiziran prvič, je odlično uspel. Objavljamo krajše poročilo in fotografije, ki so nam jih poslali organizatorji pohoda.

»V nedeljo, 21. januarja 2024 je bil en čudovit zimski dan kot nalašč za pohod okoli naselij naše Krajevne skupnosti Jevnica, ki povezuje Golišče, Jevnico, Kresniške Poljane, Zgornjo Jevnico.

19 pohodnikov se je podalo na dve poti, večina na celotno JKP v dolžini 20 km in nekaj na krajši vzhodni Poljanski odsek v dolžini 12 km.

Prvi so prehodili celotno traso Jevnica-Slapnica-Mala noga-Dolga noga-Policev mlin-vodno zajetje-Kamplov hrib-Golišče-Kresniške Poljane-ob Savi-Jevnica, drugi pa traso Jevnica-ob Savi-Kresniške Poljane-Golišče.

Zbor vseh je bil pred Športnim domom v Jevnici, prva okrepčilna točka na vrhu Golišč (pri vodohranu), kjer so za vse poskrbeli člani ŠD Golišče in končna točka ponovno v ŠRC Jevnica, kjer je pohodnike in pohodnice ob pijači čakala tudi enolončnica, za kar so poskrbeli člani ŠD Jevnica.

Vzdušje pohodnikov in pohodnic je bilo vrhunsko in obljubili so si, da se ob tej poti srečajo še večkrat, mogoče že ob prvem maju, zagotovo pa v drugi polovici januarja 2025, predvidoma 19.januarja.

Zahvala vsem na obeh okrepčilnih točkah, kakor tudi Darku Resniku za lično izdelane kolajne-vevnice, ki so simbol jevniške krajevne skupnosti.

Fotografije sva prispevala Matjaž Podvez in Jani Jerant.«

Verjamemo, da bodo zapis in fotografije marsikoga prepričale, da se jim naslednjič pridruži.