KRAJEVNI PRAZNIK 2024

V  soboto, 27. 1. 2024, smo s prireditvijo v Zadružnem domu Jevnica praznovali 51. krajevni praznik.

Po slovesni otvoritvi s slovensko himno sta predstavnika Združenja borcev za vrednote NOB Slovenije položila venec ob spomenik padlim borcem in žrtvam NOB v Jevnici.

Sledil je kulturni program v katerem sta nam zapela oba pevska zbora KUD Jevnica, in sicer MePZ Miha Vahen pod vodstvom Natalije Šuštar ter MePZ KUD Jevnica pod vodstvom Barbare Maurer, zaigrali kitaristi KUD Jevnica, ki jih poučuje Štefan Kokalj, zaplesali mladi plesalci plesne skupine Rondo, ki jih trenirata Manja Ravnikar in Manca Brilej, zabobnali bobnarji KUD Jevnica pod vodstvom Issiaka Sanoua ter se predstavili učenci POŠ Jevnica z recitacijo, plesom in petjem.  Med posameznimi točkami so bili krajši igrani vložki, ki so jih odlično odigrali Irena Režek, Vesna Mlakar, Tatjana Rusjan in Sašo Midžan. Vsi v dvorani smo se od srca nasmejali prigodam, ki se nam dogajajo v krajevni skupnosti, ko poplavlja Sava, postanejo ceste neprevozne in nam zmanjka elektrike. Scenarij za prireditev je pripravila Irena Režek.

Sledil je krajši nagovor predsednice Sveta KS Jevnica in župana občine Litija in nato podelitev krajevnih priznanj, ki so jih letos prejeli: Nataša Parkelj – zahvala KS Jevnica, PGD Jevnica – zahvala KS Jevnica, MePZ KUD Jevnica – spominska listina KS Jevnica in Matej Režek – priznanje KS Jevnica. Po koncu prireditve so se ob manjši pogostitvi krajani še podružili in prijetno poklepetali med seboj.

Da je prireditev lahko uspela, so nam pomagali: Oskar Režek, Aljaž Škrjanc in Matej Režek, ki so poskrbeli za ozvočenje in premikali sceno med predstavo. Anica Kirn, Martina Lemut in Tatjana Rusjan so pomagale pri pripravi pogostitve, PGD Jevnica, ki so nam posodil klopi in mize, njihova člana pa sta obiskovalce usmerjala pri parkiranju. Cvetličarna Gričar nam je pomagala pri aranžmaju na odru. KS Jevnica se vsem zahvaljujemo za vso pomoč, da smo lahko prireditev izpeljali.